Tüp Bebek Tutması İçin Yapılması Gerekenler
Tüp bebek tedavisi günümüzde her 8 kadından birinin başvurduğu yöntemlerden biri oluyor. Bin bir zahmetle tüp bebek tedavisine başlayanlar ise embriyo transferi sonrasında neler yapması gerektiğini bilmediği için olumsuz sonuçlar alabiliyor. Tüp bebek tutması için yapılması gerekenler transfer öncesini de kapsayan bir süreçten oluşuyor.

Yaşam Tarzınızı Tüp Bebekten Önce Değiştirin!
Gebelik ancak sağlıklı bir vücutta meydana gelir. Tüp bebek tedavisi ise normal gebeliklerden daha fazla özen isteyen bir süreçtir. Bu nedenle yaşam tarzınızı sağlıklı bir insan olmak için düzenlemeniz gerekir. Tuz, şeker, un, abur cubur tüketmeden ve uykusuzluk, alkol- sigara gibi alışkanlıklardan uzak durmak önemlidir. Düzenli bir yaşantı ve egzersiz yapmak vücudun gebelik için uygun hale gelmesini sağlar.
Transfer Sonrası Tam İstirahatten Uzak Durun!
Tüp bebek sonrası çoğu kişi tam bir yatak istirahati yapılması gerektiğini düşünüyor. Ancak dünya üzerinde yapılan bilimsel araştırmalara göre tam yatak istirahati vücudun çalışma döngüsünde kesilmelerin oluşmasına neden oluyor. Transfer sonrası ise sadece ağır işler yapmaktan uzak durmak ve hareketi sürdürmek gerekiyor. Hareket etmenin kesilmesi hayati bir olgunun kısa süreli de olsa ortadan kaldırılması anlamına geliyor. Ayrıca yatak istirahatleri kadının kendini psikolojik olarak kötü hissetmesine de neden olabiliyor.
Psikolojik Sakinlik!
Tüp bebek sonrası yapılması gerekenler listesinin başında aslında sağlam bir psikoloji geliyor. Çoğu kadın tüp bebek sonrası kendini bir hasta gibi görebiliyor ya da aşırı koruyucu tavırlar sergileyebiliyor. Ancak farkında olmadan yapılan bu psikolojik engellemeler tüp bebeğin tutmasını engelleyebiliyor. Tüp bebek tedavisi olan kişilerin sakin olmaya ve durumu abartmamaya ihtiyacı oluyor.
Sıcaktan Kaçının!
Tüp bebek tedavisinde embriyo transferi sonrasında kadının kendisini çok sıcak tutmaktan uzak durması gerekiyor. Çünkü embriyonun rahime yerleşmesi sırasında aşırı ısının olması rahimde kasılma ve ya gevşemeye neden olabiliyor. Tıp dünyası transfer sonrası anne adaylarına sıcak duşlardan, sıcak küvet banyolarından ve sauna türü ortamlardan uzak durmayı tavsiye ediyor.
Kanamalara Hazır Olun!
Tüp bebek transferinden sonraki 2 haftalık dönem içerisinde adet kanamasına benzer kanamalar olabilmektedir. Halk arasında yerleşme kanaması olarak bilinen bu durum karşısında tüp bebeğin tutmadığı düşüncesine kapılmamanız en önemli ayrıntıyı oluşturuyor. Özellikle kanama olduğunda bebeğin tutmadığını düşünerek doktor tarafından verilen ilaçlarınızı kesmemeniz gerekiyor. Tüp bebeğin tutması için yapılması gerekenler arasında panik yapmamak ve süreci sakin bir şekilde takip etmek de yer alıyor.